Ingrediënten
- 800 gr Black Tiger 16/20
- 1 Citroen
- 3 Knoflook teentjes
- ½ bosje peterselie
- 1 Rode chili peper
- 1 rode ui
- Olijf olie
- 50 ml Crème fraishe
- 100 ml Volle Yoghurt
- 100 ml Sweet chilli saus
Mice en place
Bij gamba’s uit de vriezer, is het belangrijk dat je op de dag zelf, met goed spoelen de gamba’s gaat ontdooien. Ververs regelmatig het water waar ze in liggen te ontdooien en het liefst door het onder stromend water af te ronden.
Snij de rug open en haal de darm eruit. Verwijder de schaal tot de staart. Snij de gamba vanaf de kopzijde, tot ongeveer de helft. Nu is de dikte overal hetzelfde en is het tijdens het bakken makkelijker voor een gelijkmatige cuisson (Gaarheid) .
Voor de marinade: snij de knoflook, peterselie, rode chili en rode ui fijn, Doet dit in een schaal en meng het samen met de olijf olie en een beetje citroenrasp. Meng de gamba’s erdoor heen en laat dit ongeveer 2 tot 3 uur marineren. Niet veel langer want dan worden de gamba’s droog/taai door de citroenrasp.
Zeef de sweet chili saus en meng dit met de yoghurt en crème fraiche met een garde.
Bereiding
Verhit de bakplaat met een beetje olie tot ongeveer 250 graden. Bak de gamba’s tot ze net gaar zijn. Door het bakken krult de gamba en krijgt het een vorm van een vlinder.