Geniet van een heerlijke combinatie van tropisch fruit en een likeur. Door het injecteren krijgt de ananas een mooie donker dooraderend effect. Een smaak van binnenuit.
Ingrediënten
- 1 Hele ananas
- 2 theel. Kaneelpoeder
- 2 theel. Vanillesuiker
- ½ theel. Chilipoeder
- 1 theel. Kardemonpoeder
- 1 theel. Gemberpoeder
- 1 theel, Steranijspoeder
- 50 gr. Boter
- 150 gr. Rietsuiker
- 150 ml Likor 43
Mice en place
Zet de barbecue op 140 graden Celsius.
Bereiding
Los de specerijen poeders op in 100 ml water. Verwijder de kroon van de ananas en injecteer de ananas met de opgeloste mengsel specerijen. Let op; gebruik een theedoek tijdens het injecteren, want na een paar injecties, spuit er regelmatig marinade uit de ananas. Leg de ananas voor 20 minuten indirect in de barbecue op 140°C. Draai de ananas om voor nog 20 minuten in de barbecue.
Laat de ananas afkoelen en schil de ananas waarna je deze in blokjes kan snijden.
Laat de boter smelten samen met de rietsuiker om een licht goudkleurige karamel te maken.
Voeg de Likor 43 toe en laat dit rustig inkoken tot 2/3 van de massa. Haal de ananas blokjes er doorheen en laat dit afkoelen.
Gerookte hazelnoten
200 gr. Ongebrande Hazelnoten
150 gr. Kersenhout snippers
Snufje Zout
Zet de barbecue op 130 °C en rook de hazelnoten indirect. Schep om de 10 minuten de noten om ze rondom een mooie kleur te geven. Na 30 minuten de hazelnoten laten afkoelen, hak ze in grove stukken en strooi een snufje zout erover.
Serveer er een bolletje vanille ijs of een witte chocolade mousse bij. Snij verse tijm heel fijn en strooi dit erover om een frisse smaakbeleving mee te geven aan je dessert.